I love my life…(^___________^)

hari  itu….ku lupa hari apa..

ketika pagi yang hening di hari minggu, ku tak leh nak tidur, ku bingkas  bangun  di awal pagi..tatau nak buat apa, ku buat blog walking..terjumpa blog seorang teman, beliau review pasal article 100 ways to live a better life di sini http://www.dragosroua.com/100-ways-to-live-a-better-life/

seronok jua membaca, sume nyer menarik, sumenrnya menaikkan semangat, semuanya memberi effect positif kepada  sesiapa yang membacanya. sampai la ke nombor 22, yang mana penulis cakap “STOP SELF SABOTAGE”

ehhh…ada ekk orang sabotaj diri sendiri? dia cakap :

You’ll be surprised by how much of a burden you can be to yourself. You are literally self sabotaging. Most of the time, unconsciously. If you have a long history of failure behind, that could mean you’ve become your worst enemy. Stop it.

ok. ku tak puas hati apakah sebenarnya self sabotage. ku klik kat link self sabotage tu..baca punya baca,,

Self sabotage is a way to reject everything you created so far, choosing another path, one that could allegedly be easier or safer. You turn your back to everything you’ve done, deny it, and chose to do exactly the opposite. You take down all your hopes, dreams and goals and settle for whatever the environment is offering you at the moment. You surrender.

Most of the time, you do this unconsciously, and most of the time you don’t even realize that you’re sabotaging yourself. You just have a lot of excuses for not being who you want to be, feel a little numb and relaxed at the same time and your self-esteem is slowly going down. You go for comfort and security. You favor manipulation instead of direct action. You take the easier path. Of course, in the end, that easier path is far more difficult than the first one.

Self sabotage triggers are extremely divers. You may start to sabotage yourself because of a broken relationship. Or because you’re burned out by too much work. Or because you’re afraid of success. I think everybody has his own self-sabotage triggers and there aren’t two identical persons in the world. This is why writing a tutorial for avoiding self-sabotage would seem futile for me. What works for me couldn’t possibly work for you. The causes, reasons and triggers are different for each individual. All I can do is share my experience with self-sabotage, describe how I felt it and hope somebody else could find some inspiration in it…

* courtesy from http://www.dragosroua.com/self-sabotage/

NAHH! ok i admit i was  in the self sabotage period that time..i had surrender myself to whatever situation that will take me.. i don’t care and i don’t evenn give a damn about anythig that happened around me. it’s just like nobody exist around me.. yes i did do the routine,mandi dan makan ala kadar,  pergi kerja, balik kerja,  pergi kerja dengan muka macam orang bangun tidur, muka macam orang tak mandi, i forget about my make up, i forget about my my nicest cloths, i forget about everything that cheers me before. perkara yang paling ku gemar buat adalah tidur.. kalo tak leh tidur, ku telan acti fast dengan alasan ku sakit kepala.. i live in my own world..but yet, alhamdulillah i still realized that i’m a muslim n i have to obey HIM in whatever situation or whatever happened.n yes alhamdulillah in that period, ku rasa ku makin dekat denganNya..

when i look back,tempoh tu berpanjangan sehingga 2 bulan lebih. itu yang paling lama laa kiranya,,yang terjadi baru-baru ini padaku, sebelum ni pun ku admit dah pernah terjadi self sabotage ni ,mungkin diriku tidak menyedarinya dan mungkin juga ianya terjadi dalam tempoh yang benar-benar singkat sehinggakan ianya tidak berapa ketara.  

ok, lia! wake up!  lepas baca artikel tu, sedikit sebanyak ku kumpul balik kekuatan,ku cari balik diriku yang hilang, n  now  i slowly get my old life back, the scars is still there, but yet, alhamdulillah i m recover from my own self sabotage.. so cruel i am to myself!

hey peeps!

don’t u realized yang kita semua pun pernah lalui tempoh ni.. tempoh sabotaj diri sendiri ni..cuma bezanya lama atau sekejap je…so for those who’s still in self sabotage period, wake up, appreciate urself and ur life.. live a better life!!

i love my life more now …. (^ ___________^)

thank you to whom  it may concern!

stop being cruel to urself!

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. mykasih
    Mar 15, 2011 @ 17:12:23

    waaa…kamuuu..kamu de wordpress..sy pon baru wat pas tgk wordpress kamu…jom kiter like2…cewahh..cam fb plak..

    Reply

  2. alka33
    Mar 16, 2011 @ 02:32:40

    jom kamu jom! =)
    saje gatalnak berblog..nak menyibukkan diri yang dah sediakala sibuk ni..hahaha…
    but its fun though!
    selamat berblog kamu!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: